top of page

Tuumasta toimeen -Näin otat helposti ja kevyesti ensimmäisen askeleesi kohti äänesi potentiaalin vapauttamista.

 

Tunnetko kutkuttavaa kiinnostusta ääntä ja sen avaamia mahdollisuuksia kohtaan? 

 

Haluaisitko oppia hyödyntämään omaa ääntäsi hyvinvointiasi tukevana työkaluna ja huikeana henkisenä voimavarana…reittinä kohti yhä suurempaa selkeyttä, iloa ja sisäistä rauhaa?

 

Ehkä olet hieman vieraantunut omasta äänestäsi…mutta haluaisit oppia tuntemaan sitä paremmin ja kuulla itseäsi paremmin.

 

Tai ehkä harrastat laulamista, mutta kaipaisit saada omaan ääneesi uudenlaisia näkökulmia ja oppia työskentelemään äänesi kanssa syvemmällä tavalla.

 

 

Toiveittesi tiellä on kuitenkin jokin näkymätön este.

 

Et ehkä oikein tiedä miten lähestyä tätä (isolta ja vaikealtakin tuntuvaa) asiaa käytännössä niin, että se todella lähtisi avautumaan.

 

Et ehkä täysin edes tiedä mistä äänen kanssa työskentelyssä on kyse - saati että olisit vakuuttunut, että tämä on oikeasti toimiva juttu…

 

…tai et ainakaan ole vielä varma, onko äänen kanssa työskentely juuri sinun juttusi…etkä siksi halua sitoutua äkkiseltään tarjolla oleviin isompaa investointia vaativiin valmennuksiin.

 

Ehkä siis olet toistaiseksi jäänyt toimimisen sijaan tuumailemaan….etkä juurikaan päässyt etenemään kohti äänesi potentiaalin todellista hyödyntämistä.

 

Tämä on täysin ymmärrettävää! 

 

Vaikka äänen käyttö laajemmassa, eheyttävässä tarkoituksessa ei ole lainkaan uusi keksintö (vaan itse asiassa yksi ihmiskunnan vanhimmista keinoista vaikuttaa ihmisen kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin), ovat äänen mahdollisuudet etenkin meillä länsimaissa vielä useimmille ihmisille verrattain uusi ja tuntematon asia. Olemme oikeastaan vasta uudelleen heräämässä äänen valtavaan voimaan ja potentiaaliin, sekä kokemuksellisesti että tieteellisen tutkimuksen keinoin. 

 

Ei siis mikään ihme, mikäli tämän asian lähestyminen tuntuu hieman oudolta ja haastavaltakin. 

 

Miten sitten onnistut pääsemään liikkeelle kohti äänesi potentiaalin vapauttamista ilman valtavaa (henkistä tai konkreettista) kynnystä?

 

Kerron sinulle nyt salaisuuden: Äänesi voiman löytämisessä ja hyödyntämisessä ei käytännön tasolla ole kyse kikka kolmosista, monimutkaisista protokollista tai muistakaan vaikeista asioista, jotka soveltuisivat vain “laulajille” tai muille erityisosaajille. Holistinen, eheyttävä työskentely oman äänen kanssa on lopulta hyvin yksinkertaista. Mutta se on myös uskomattoman voimallista. 

 

Ääni on perimmäinen olemuksemme ja laulaminen meille ihmisille hyvin luontainen asia - olemme syntyneet käyttämään ääntämme. Oman äänemme huikean avaavat, hoitavat ja kohottavat vaikutukset kuuluvat meille kaikille ja ne ovat siis myös saavutettavissa meille kaikille - jopa paljon helpommin kuin ehkä arvaatkaan. 

 

Eikä sinun tarvitse edes saman tien sukeltaa syvyyksiin; toisinaan on viisastakin ottaa suuren harppauksen sijaan vain ensimmäinen pieni, mutta merkittävä askel haluamaasi suuntaan. Pieni askel on kevyempi astua, mutta sen otettuasi olet jo selvästi liikkunut jonnekin ja tiedät paremmin mihin suuntaan haluat seuraavan askeleesi ottaa. 

 

Tärkeintä onkin lähteä liikkeelle!

 

Mutta mikäli kyseessä on sinulle vielä melko tuntematon maaperä, saattaa olla hyvä lähteä matkaan käsi kädessä osaavan oppaan kanssa….jo siksi, että ottaisit ensimmäisen askeleesi suuntaan, joka todennäköisemmin on sinulle hyödyllinen ja avartava. Sellainen, jonka otettuasi näet laajemmin, koet syvemmin ja tiedät selkeämmin mikä seuraava askeleesi on.

 

Mutta kuka minä olen näistä asioista puhumaan? Tässä lyhyt esittelyni:

Henkinen äänivalmentajasi

  

Anna Pohjola

Hei, olen Anna! Autan ihmisiä rakentamaan eheää ja vahvaa yhteyttä omaan ääneensä ja autenttiseen olemukseensa henkisen valmennuksen sekä äänen ja musiikin keinoin. Tuo yhteys ei itsellänikään ole aina ollut erityisen vahva…

 

Musiikki on kyllä kuulunut elämääni aivan pikkutytöstä lähtien: lauloin jo ennen kuin osasin puhua enkä ole tähän päivään mennessä lopettanut. Olen laulanut yksin ja erilaisissa kokoonpanoissa 35 vuoden ajan, myös puoliammattimaisesti. Olen myös taustaltani klassinen pianisti ja siitä tuli itselleni lähes ammattikin.

 

Olen intuitiivisesti aina tunnistanut äänen valtavan voiman ja jossain sisimmässäni tiennyt, ettei musiikin perimmäinen tarkoitus ole sen esittäminen ja siitä nauttiminen (vaikka tälläkin on toki tärkeä roolinsa) vaan erityisesti sen potentiaali muuttaa meitä sisäisesti: avata ja tasapainottaa monella tasolla, nostaa kohti korkeampia taajuuksia ja auttaa löytämään se tila mistä kaikki (ääni) lähtee - hiljaisuus. Tämä intuitiivinen tieto kuitenkin hiljalleen hautautui erilaisten oppimieni ajatusmallien alle, ja aloin useimpien ihmisten tapaan nähdä musiikin lähinnä yhtenä monista taide- ja viihdemuodoista - asiana, jota toiset tuottavat ja toiset vastaanottavat. Asiana, jota tehdään…ja lopulta valitettavasti myös asiana, jota suoritetaan. Syvemmän sisäisen tietoni takia koin tilanteesta kuitenkin valtavaa ahdistusta; tiesin sisimmässäni, että jokin ei ole kohdallaan. Rakastin soittamista ja laulamista, musiikkia ylipäätään, mutta jotain puuttui. Kaipasin totuutta. Kaipasin syvempää ja aidompaa yhteyttä. 

Henkinen heräämiseni käynnisti onneksi elämässäni varsin käänteentekevän prosessin, jonka myötä myös äänen ja musiikin todellinen, huomattavasti laajempi ja kokonaisvaltaisempi luonne alkoi avautua vauhdilla. Tajusin yhtäkkiä miten paljon suuremmasta asiasta näissä on kyse kuin ikinä olin ymmärtänytkään. Olin häkeltynyt…ja samalla tuntui kuin olisin saapunut takaisin kotiin. Olin löytänyt äänen ja musiikin henkisen ulottuvuuden. 

 

Olen onnekseni saanut sittemmin opiskella transformatiivista ääntä ja musiikkia monien maailmanluokan huippuopettajien johdolla California Institute of Integral Studies -nimisessä yliopistossa San Franciscossa sekä myöhemminkin äänijoogaa vokalisti Silvia Nakkachin sekä intialaisen Dhrupad-mestarin Pt. Uday Bhawalkarin johdolla. Tämän lisäksi olen sertifioitu henkinen valmentaja ja matkani varrella tutkinut ja opiskellut ihmisyyttä ja todellisuutta monin tavoin ja monista näkökulmista, niin perinteisemmin yliopistomaailmassa kuin henkisten opettajien ohjauksessa. Suhteeni niin ääneen ja musiikkiin kuin itseeni ylipäätään on käynyt läpi lähes totaalisen transformaation, enkä voisi olla kiitollisempi!

 

Kaiken tämän pohjalta syntynyt uudenlainen tapa ymmärtää ja käyttää ääntäni on ennenkaikkea opettanut kuuntelemaan syvemmin ja mahdollistanut ääneni toimimisen lempeänä oppaana matkalla kohti autenttista itseäni. Se on auttanut kulkemaan ohi äänekkään ja kiireisen mieleni paikkaan, missä elämän kokeminen täydesti ja aidosti on mahdollista. Ääneni on auttanut ilmaisemaan asioita, joita sanat eivät tavoita - asioita joita mieleni tuskin edes tunnistaa. Se on puhdistanut sisäisesti ja luonut tilaa, johon uusia asioita on voinut saapua. Se on lisäksi tuonut henkisen kasvun polkuuni huomattavasti enemmän iloa, keveyttä ja lempeyttä - ja takuuvarmasti myös tehoa. 

 

Äänen kanssa työskentely auttaa minua kokemaan selkeyttä, sisäistä rauhaa, iloa, elinvoimaa ja luottamusta jokapäiväisessä elämässäni. Sen avulla saavun aina takaisin kotiin sisäiseen hiljaisuuteen jos olen hukannut itseni maailman melskeeseen. Opittuani käyttämään ääntäni hyvinvointini tukipilarina, elämäni on muuttunut kutakuinkin läpikotaisin!

 

Enkä ole suinkaan ainoa! Ääni voimakkaana eheytymisen ja hyvinvoinnin työkaluna on auttanut jo valtavaa määrää ihmisiä - joskaan ei lainkaan niin monia kuin mihin sillä olisi mahdollisuus. Siksi haluan ehdottomasti tehdä parhaani, jotta sen hyödyt saadaan laajemmin ihmisten käyttöön.

 

Olisi upeaa päästä auttamaan myös sinua alkuun tällä polulla! 

Jos siis olet odottanut oikeaa hetkeä lähteä avautumaan äänellesi…jopa jonkinlaista taivaan lahjaa, joka tupsahtaisi eteesi ja auttaisi sinut alkuun mahdollisimman tehokkaalla mutta helpolla ja kevyellä tavalla…

…se hetki ja taivaan lahja on tässä NYT! 

Kuulin nimittäin tarpeen, ja halusin auttaa rakentamalla juuri tätä tarkoitusta varten verkkokurssin:

Forest

TUNNE ÄÄNESI 

 

Tunne äänesi -verkkokurssi auttaa sinua ottamaan helposti ja kevyesti ensimmäisen askeleesi kohti syvempää yhteyttä oman äänesi ja itsesi kanssa - kohti äänesi potentiaalin vapauttamista.

 

Kyseessä on 21 päivän haaste, jonka aikana pääset turvallisesti, oman kotisi rauhassa ja tilassa mutta tarvittaessa valmentajan tukemana tutustumaan ääneesi eri näkökulmista, niin tiedollisella kuin erityisesti kokemuksellisella tasolla.

 

Tarkoituksena on, että pääset jo pienellä panostuksella tuntemaan äänesi vaikutuksia hyvin konkreettisesti ja avaamaan kehoasi ja mieltäsi äänen mahdollisuuksille. Sinun ei siis tarvitse sitoutua mihinkään massiiviseen eikä sukeltaa äänesi kanssa saman tien syvään mereen. Kyseessä on matalan kynnyksen ensimmäinen askel, joka vie sinut pikemminkin kahlailemaan lämpimässä rantavedessä ja huomaamaan, olisiko äänesi mukana syvemmälle uiminen kenties jotain, joka resonoi sinussa.

 

Opit jokaisella viikolla uuden työkalun, jota hyödyntämällä voit käyttää ääntäsi hyvinvointisi tukena ja keinona ottaa yhteys autenttiseen itseesi. Näiden työkalujen avulla voit tehokkaasti lisätä kokemustasi selkeydestä, ilosta ja sisäisestä rauhasta. 

 

Työkalut ammentavat holistisesta äänenkäytön filosofiasta ja joogisesta äänenkäytöstä, eli hyvin luultavasti ne tarjoavat sinulle mahdollisuuden kokea uudenlaisia tapoja käyttää ääntäsi - tapoja, jotka poikkeavat ns. “perinteisestä laulamisesta”.

 

Kurssin lähestymistapa ääneen pohjautuu lempeyteen ja syvään kuunteluun; sisäiseen kokemukseen äänestä. Tämä eroaa melko paljon meille länsimaisille ihmisille tyypillisestä suhtautumistavasta elämään, mikä voi jo yksinään olla ratkaisevan tärkeä tekijä siinä miten lisäät keveyttä, rentoutta ja iloa elämääsi.

 

Jo 21 päivässä tulet kokemaan, miten oman äänesi avulla kehosi ja mielesi rentoutuu ja rauhoittuu yhä syvemmin. Tällöin siirryt myös vääjäämättä mielesi ylivallasta suorempaan yhteyteen sydämesi ja sen viisaan äänen kanssa. Tästä paikasta käsin tiedät selkeämmin mihin suuntaan haluat äänesi ja itsesi kanssa ottaa seuraavan askeleen.

 

Ei enää tuumailua tai jossittelua! Kun tartut tähän mahdollisuuteen nyt, olet muutaman viikon kuluttua ottanut merkittävän askeleen kohti omaa ääntäsi, autenttista itseäsi ja hyvinvointiasi. 

 

Tämän helpommaksi ääneesi tutustuminen tuskin voi tulla!

Hienoa! Miten tämä verkkokurssi sitten käytännössä toimii?

 

Tunne äänesi on 21 päivän verkossa toteutettava haaste, joka johdattaa sinua pienin ja yksinkertaisin askelin tutustumaan paremmin äänesi mahdollisuuksiin. 

Muutaman kerran vuodessa teemme tämän haasteen ryhmänä, mutta halutessasi voit tarttua haasteeseen myös itsenäisesti ja aloittaa sen NYT saman tien. 

Kolme viikkoa, kolme teemaa! Pääset lähestymään ääntäsi kolmen hieman erilaisen työkalun kautta, joista kunkin parissa vietämme viikon. Jokaisen viikon aluksi tulet saamaan uuden materiaalin: videomuotoisen johdantoluennon sekä tarkat ohjeet ja vinkit viikon ääniharjoitukseen. Itse harjoitusta varten saat myös äänitiedoston, jonka voit halutessasi ladata omalle koneellesi. 

Viikoittaisten teemojen lisäksi tulet saamaan matkaasi pohjustavan Orientaatio-kokonaisuuden, jossa opit äänen olemuksesta ja vaikutuksista sekä joogisen äänenkäytön filosofiasta, ja saat myös parhaat vinkit onnistuneeseen matkaan.

 

Kokonaisuudessaan kurssiin siis kuuluu niin videoita, äänitteitä kuin kirjallista materiaalia.

Lisäksi kurssiin kuuluu jatkuva tuki valmentajalta Campwire-valmennusalustalla, missä vastaan kysymyksiisi koko 21 päivän ajan. 

 

Tekemämme harjoitukset ovat tehokkaita mutta myös hyvin yksinkertaisia ja lempeitä, joten ne sopivat kaikille. Mitään musiikillista taustaa tai muutakaan osaamista sinulla ei tarvitse olla, mutta ei siitä toki haittaakaan ole - lähestymistapa avannee uusia ulottuvuuksia myös kokeneille laulajille.

Harjoituksiin tulisi varata noin 15 minuuttia aikaa päivittäin. Ota haaste vastaan :)

Kurssi järjestetään 100% netissä, eli sinun ei tarvitse matkustaa minnekään. Tarvitset vain tietokoneen tai mobiililaitteen, jossa on nettiyhteys.

Vaikka haasteen kesto on 3 viikkoa, on kurssin kaikki materiaali käytössäsi 90 päivän ajan. Ehdit siis hyvin palata materiaaliin moneen kertaan. Ja itse harjoitukset äänitiedostoina saat tosiaan ladattua myös omalle koneellesi, joten voit käyttää niitä vaikka loppuelämäsi ajan.

Tämän kaiken lisäksi tarjoan sinulle uutena sisäpiiriläisenä (kun liityt kurssille nyt) seuraavan bonuksen, kiitoksena luottamuksesta sekä varmistaakseni, että saat äänen kanssa työskentelyyn mahdollisimman hyvät lähtökohdat myös tiedollisesti:

BONUS: Ääni hyvinvoinnin työkaluna -opas

Ääni hyvinvoinnin työkaluna-14.png

Tämän 3-sivuisen oppaan avulla saat selkeät perustiedot holistisen äänenkäytön maailmasta, jotta ymmärrät millaisiin asioihin äänen transformatiivinen voima ja tämänkin kurssin harjoitukset pohjautuvat.

 

Opit mm.

 • mistä äänessä on oikeastaan kyse ja mihin sen vaikutukset perustuvat

 • miten moninaisin ja voimallisin tavoin ääni meihin vaikuttaa

 • millaisia erilaisia keinoja voit hyödyntää kun haluat tutustua äänen mahdollisuuksiin ja tehdä siitä upean hyvinvointiasi tukevan työkalun.

Pohditko vielä sopiiko tämä haaste juuri sinulle?

Tämä haaste sopii sinulle jos...

 • olet kiinnostunut äänen (erityisesti oman äänesi) huikeista transformatiivisista mahdollisuuksista, mutta et ole vielä osannut tai saanut aikaiseksi lähteä niitä käytännössä hyödyntämään.

 • et juurikaan laula mutta haluaisit tuntea äänesi paremmin...tai harrastat laulamista, mutta haluaisit löytää ääneesi uusia näkökulmia ja syvemmän lähestymistavan.

 • haluat ottaa mahdollisimman helpolla ja kevyellä tavalla ensimmäisen askeleesi kohti syvää yhteyttä äänesi ja itsesi kanssa. 

 • haluat oppia kuuntelemaan syvemmin itseäsi ja sisäistä ääntäsi.

 • koet hiljaisen meditaation usein haastavana ja haluat tutustua äänen mahdollisuuteen toimia "ohituskaistana" meditatiiviseen läsnäolon tilaan.

 • haluat kokea konkreettisesti äänesi vaikutuksia ja saada samalla käyttöösi muutaman toimivan työkalun, joilla käyttää omaa ääntäsi kokonaisvaltaisen hyvinvointisi tukemiseen - niin kehon, mielen kuin sielun tasolla.

 • uskot lyhyen 21 päivän haasteen toimivan hyvänä motivaationa tarttua tuumasta toimeen äänesi kanssa.

 

Tämä haaste EI sovi sinulle jos...

 • olet kiinnostunut lähinnä äänesi ulkoisesta puolesta ja sen hallinnasta - siitä miltä äänesi kuulostaa ulospäin, miten voisit teknisesti kehittää äänenkäyttöäsi...miten voisit laulaa kovaa ja korkealta tai muuten "paremmin".

 • et ole halukas tutustumaan ääneesi ja sisäiseen maailmaasi avoimin mielin, uutta kokeillen.

 • odotat muutoksen tulevan ulkoapäin annettuna etkä ole valmis panostamaan omaan kasvuusi ja hyvinvointiisi 15 minuuttia päivittäin 21 päivän ajan.

 • kärsit terapiaa vaativista mielenterveyden ongelmista. Ääni on voimakas työkalu ja sen kanssa työskentely vaatii aina tervettä kykyä kannatella itsessä esiin nousevia asioita, esim. monenlaisia tunteita. 

 

Nyt uskon sinun jo hahmottavan hyvin sopiiko tämä kurssi sinulle. Ja koska kyseessä on vielä melko uusi kurssi, haluan antaa sanojeni tueksi sinulle myös takuun:

100% RAHAT TAKAISIN -TAKUU

 

Jos jostain syystä et kokisi kurssia omaksesi tai et kokisi saavasi siitä hyötyä itsellesi, saat kaikki rahasi takaisin yksinkertaisesti lähettämällä minulle sähköpostia osoitteeseen anna@soundconnection.fi  
14 päivän sisällä aloituksesta. 

 

Uskallan antaa tämän takuun, sillä olen täysin vakuuttunut, että tulet avaamaan uusia ja monin tavoin hyödyllisiä ulottuvuuksia omaan ääneesi ja itseesi tämän haasteen aikana.

Näin kurssin osallistujat ovat kuvanneet kokemustaan:

Ota sinäkin nyt tärkeä ensimmäinen askeleesi kohti äänesi voiman vapauttamista!

 

Kun tulet mukaan kurssille nyt, voi sinullakin muutaman viikon kuluttua olla käytössäsi upea kukoistuksen työkalu: oma äänesi!

 

Ajattele jos pystyisit milloin tahansa siirtymään sivuun mielesi hälystä ja yksinkertaisesti omaa ääntäsi käyttämällä luomaan itseesi hiljaisen, tyynen ja rauhallisen sisäisen tilan, jossa voit rentoutua vain olemaan ja lataamaan akkujasi.

 

Ajattele jos ulkoisten vaatimusten sijaan kuulisit yhä selkeämmin oman hienovaraisen sisäisen äänesi...äänen, joka tietää mikä sinulle on totta ja hyväksi, joka voi toimia elämän tukipilarina ja toimintaa ohjaavana lempeänä oppaana, johon voit aina luottaa.

 

Tämä kaikki vaatii vain äänellesi (ja itsellesi) avautumista. Eikä alkuun pääseminen tällä polulla ole ehkä koskaan ollut näin helppoa! 

 

En halua, että jätät äänesi huimat mahdollisuudet hyödyntämättä ainakaan siitä syystä, että asian lähestyminen tuntuu liian vaikealta. Siksi tein Tunne äänesi -verkkokurssista niin kevyen ja vaivattoman ensiaskeleen kuin suinkin mahdollista - jotta sen ottaminen ei olisi kiinni ajasta, rahasta tai oikeastaan mistään muustakaan.

Pääset mukaan kurssille nyt uuden sisäpiiriläisen tutustumishintaan 33€ - sisältäen koko 21 päivän haasteen materiaaleineen, pääsyn kurssialustalle 90 päivän ajan sekä bonuksena vielä Ääni hyvinvoinnin työkaluna -oppaan.

 

Halutessasi ottaa haasteen vastaan ja lähteä tutustumaan äänesi huikeisiin mahdollisuuksiin, ilmoittaudu kurssille tästä:

Kyllä, haluan tuntea ääneni ja ottaa tärkeän ensiaskeleen sen potentiaalin vapauttamiseksi!

Ilmoittautumalla mukaan nyt maksat vain tutustumishinnan 33€.

Keyboard and Mouse

Nähdään haasteen parissa!

Lämpimin terveisin,

Anna

 

P.S. Tämän matalammaksi kynnys tuskin tulee laskemaan (se nimittäin on mielestäni jo aivan olematon)…eli mikäli äänesi huikeat mahdollisuudet yhtään kiinnostavat, kannattaa todella tarttua tilaisuuteen ja ottaa haaste vastaan ilmoittautumalla mukaan nyt!

TUNNE ÄÄNESI-3.png
IMG_6988_edited_edited.jpg
bottom of page