top of page
Therapy Session

COACHING

IMG_8714_edited.jpg

ÄÄNIMATKA ITSEEN

Äänimatka itseen (Vocal Self-Inquiry) on eheyttävä tutkimusmatka itsen syvempiin kerroksiin oman äänen avulla.

Matkan aikana tutkit ja ilmaiset itseäsi nonverbaalisesti, etäällä tietoisen mielen rajoitteista, ja nostat sitten löytöretken aarteita myös tietoisen mielen prosessoitavaksi niitä sanoittamalla. Kaikki tämä tapahtuu yksilötyöskentelynä turvallisessa ja kannatellussa tilassa. 

Sanotaan, että ihmisääni on silta näkyvän ja näkymättömän osamme välillä. Se on sielun kieli, ja siten suorin reitti kohti ydintämme.

 

Ääntämme käyttämällä ja sitä kuuntelemalla voimme olla läheisessä yhteydessä kaikkiin olemuksemme tasoihin: fyysiseen kehoon, ajatuksiin, tunteisiin, ja myös korkeampiin ulottuvuuksiin. Äänenkäyttö myös vaikuttaa voimakkaasti näihin kaikkiin.

 

Jokaisella meistä on ääni, jota meidät on luotu käyttämään. Olenkin vakuuttunut, että laulamisesta hyötyvät kaikki, eivät vain “laulajat”.

 

Oman äänen kanssa työskentely rauhoittaa tehokkaasti kiireisen mielen ja kuljettaa meditatiiviseen rentoutumisen tilaan - yhteyteen itsemme kanssa tässä ja nyt. Jo tämä on monin tavoin hyödyllistä ja eheyttävää. Voimme kuitenkin päästä vielä pidemmälle nostamalla läsnäolon tilassa nousevia asioita myös tietoisen mielen prosessoitavaksi, antaen niiden avautua ja paljastaa merkityksensä. Näin lisäämme ymmärrystä itsestämme ja elämästämme.

 

Äänimatka itseen auttaa sinua kuulemaan ja tuntemaan itsesi ja moniulotteisen olemuksesi yhä syvemmin, jotta voisit hyväksyä ja rakastaa kaikkea tätä yhä syvemmin ja luottaa sisäiseen ääneesi entistä täydemmin.

 

Ääni hyvinvoinnin työkaluna-15.png

Supervoimana oma ääni - 5 käytännön vinkkiä

Mitä ohjauksessa tapahtuu?

Pääset käyttämään tietoista hengitystä ja erilaisia ääniharjoituksia, joiden avulla opettelet avautumaan omalle äänellesi, olemaan läsnä äänesi kanssa, sekä kuuntelemaan ja ottamaan vastaan mitä ikinä se sinussa herättääkään, askel askeleelta vapauttaen ääntäsi myös ilmaisemaan vapaammin sen mitä sisältäsi nousee.

 

Kyse ei siis ole ns. tavanomaisesta laulamisesta, vaan holistisesta / joogisesta tavasta käyttää ääntä. Äänijoogasta. Emme siis laula, jotta muut kuulisivat meidät, vaan jotta kuulisimme itse itsemme. Emme työskentele äänemme kanssa, jotta kuulostaisimme tietynlaiselta tai olisimme jollain tavalla "parempia"...vaan jotta vahvistaisimme yhteyttä sisimpäämme.

 

Lue lisää joogisesta äänenkäytöstä täältä

 

Ihmisäänen tukena käytän myös soittimia, joista mukana voi olla esim. shruti box, tanpura, rumpu, harppu, äänimaljoja, jne. Ääniharjoitusten lisäksi integroimme kokemusta sanallisella itsetutkimuksella.

 

Kenelle tämä sopii?

 

Työskentely sopii kaikille, jotka ovat kiinnostuneet tutustumaan syvemmin itseensä kaikkein hienovaraisimman ja voimallisimman instrumentin, oman äänensä avulla. Erityisen antoisa metodi on ihmisille, joille kehokontaktin muodostaminen tuntuu haastavalta, jotka ovat jollain tavalla jumissa oman äänensä ja/tai itseilmaisunsa kanssa, tai jotka kokevat sanallisen työskentelyn jokseenkin rajoittuneeksi keinoksi oman sisäisen maailmansa avaamisessa.

 

Mitään erityisiä taitoja tai aikaisempaa kokemusta et tarvitse. Mikäli sinulla on puheääni, äänesi on täysin soveltuva myös tähän työskentelyyn. Toisaalta myös kokeneille laulajille tämä tavanomaisesta poikkeava tapa käyttää omaa ääntä saattaa avata aivan uusia ulottuvuuksia (näin itselleni kävi).

 

Työskentely kuitenkin vaatii perustervettä mieltä, eikä se siksi sovellu ihmisille, joilla on mielenterveyden ongelmia tai käsittelemättömiä traumoja, jotka vaatisivat terapiaa. Tämä työskentely tuo sinut väistämättä läheiseen kontaktiin itsesi, omien ajatustesi ja tunteidesi kanssa, ja näitä on kyettävä kannattelemaan.

 

Tällä videolla Elina kertoo kokemuksestaan:

Muita osallistujien kommenteja:

"Työskentely tuntui turvalliselta ja hyvältä ja tilanne oli intiimi ja henkilökohtainen, joten oli helppo kääntyä sisäänpäin. Kehoni viesti minulle aivan uudella tavalla. Se tuntui ihmeelliseltä ja vapauttavalta.”

“Minusta oli ihana huomata, miten ääneni ja kurkkuchakrani alkoi aueta. Äänen käyttäminen toi isosti tuntemuksia kehoon - hyviä tuntemuksia! Kehoni tuntui aukeavan sisältäpäin ja oli ihanaa hengittää koko keholla. Se tunne säilyi pitkään.”

“Laulut ja mantrat kulkivat kehossa vielä senkin jälkeen, kun äänen tuottaminen oli loppunut. Olin hyvin keskittynyt tuon tapaamisen jälkeen.”

“Soittimet toivat tilaan aivan erityisen äänimaailman joiden turvin omallekin äänelle oli helpompi avautua.”

Ota yhteyttä

anna @ soundconnection.fi
+358 50 5211834

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
14.png

Liity Sisäpiiriin

Ilmaisia vinkkejä, pohdintoja, harjoituksia...sekä ensimmäisten joukossa tietoa uusista tapahtumista ja valmennuksista. 

bottom of page