top of page
IMG_0939_edited.jpg

Oma tarinani

Olen Anna Pohjola, henkisen kasvun valmentaja, äänijoogi, totuudenetsijä ja kahden pienen lapsen äiti.

 

Kuten kovin monet ihmiset, myös minä olen tavoitellut valtaosan elämästäni “hyvää elämää” ja onnellisuutta. Olen ajatellut onnellisuuden liittyvän mm. kivaan kotiin, vakiintuneeseen parisuhteeseen, hyviin ystäviin, mielenkiintoiseen ammatilliseen uraan, ihaniin lapsiin, mahtaviin matkoihin ja inspiroiviin harrastuksiin. Kunnes lopulta olin saanut elämääni kaikki nämä asiat. Mainitulta listalta joka ikisen. Elämäni olisi siis voinut kuvitella olevan kaiken kaikkiaan melko täydellistä. Jostain syystä en kuitenkaan osannut olla onnellinen. Jotain selittämätöntä, mutta selvästi olennaista puuttui, ja tunsin oloni yhä useammin levottomaksi ja ahdistuneeksi. Ihan kuin olisin jatkuvasti enemmän tai vähemmän väärässä paikassa, elämässä jonkun muun elämää.

 

Paineen puskemana aloin etsiä toisenlaista tietä. Aloin kysyä itseltäni kuka oikeastaan olen ja mikä on tarkoitukseni täällä. Syväsukelsin sisäiseen maailmaani monien valmentajien ja henkisten opettajien tukemana, alkaen siivota sieltä vuosien aikana kertynyttä roinaa ja luoden puhdasta tilaa jotta todellinen ytimeni pääsisi vihdoin kasvamaan ja kukoistamaan vapaammin. Matka ei ole ollut helppo. Se on vaatinut paljon, mutta antanut silti monin verroin enemmän. 

Palkkio tehdystä työstä on ollut valtava: elämä, joka tuntuu mehukkaalta, värikkäältä ja runsaalta, ihmeelliseltä seikkailulta - ja ennen kaikkea omalta elämältäni.

 

Nykyään koen rauhaa, kiitollisuutta, rakkautta ja luottamusta - jotka vain ovat ja pysyvät. Koen olevani terve ja tasapainoinen kaikilla olemukseni tasoilla ja juuri oikeassa paikassa toteuttamassa omaa tarkoitustani tässä elämässä. Eikä tämä toki tarkoita sitä, että kaikki olisi yhtäkkiä pelkkää ruusuilla tanssimista, hattaroita ja sateenkaaria -ei tietenkään! Myös monenlaiset haasteet ja tunneskaalan tummemmat sävyt ovat erottamaton osa tätä ihmisenä elämistä, mutta ne eivät enää heilauta venettäni kovinkaan pahasti, sillä näkökulmani ja tapani kokea niitä on olennaisesti muuttunut.

 

Elämäni on muuttunut paljon myös ulkoisesti kun sisäistä totuuttani vastaamattomat asiat ovat putoilleet pois yksi kerrallaan. Pitkä ura liike-elämän strategioiden parissa on jäänyt taa, avioliitto päättynyt, koti vaihtunut moneen kertaan, ja elämäntapani muuttunut yhä vain hitaammaksi ja yksinkertaisemmaksi. Uusia asioita on saapunut sitä mukaa kun oma tilani on kasvanut ja tietoisuuteni laajentunut. Olen matkan myötä perehtynyt transformatiivisen äänen ja henkisen valmentamisen lisäksi mm. postiiviseen psykologiaan, henkiseen astrologiaan, Reikiin ja shamanistisiin menetelmiin. Ulkoinen muutos ei kuitenkaan ole juuri mitään verrattuna siihen mitä on tapahtunut sisälläni. Koen jollain tavalla syntyneeni uudelleen, enkä voisi olla kiitollisempi tästä mahdollisuudesta.

 

Muutoksen avain tällä matkalla on ollut yhteys. 

 

Ensinnäkin yhteys itseeni: se, että tunnen itseni, olen läsnä itselleni, annan anteeksi itselleni, rakastan itseäni kokonaisena (ikuisesti epätäydellisenä) ja myös toimin tästä rakkaudesta käsin itseäni arvostaen, täydessä vastuussa elämästäni. En toki aina onnistuen, mutta koko ajan lisää oppien. Toisekseen aito ja autenttinen yhteys muihin ihmisiin, perustuen tähän kypsempään ja vastuullisempaan olemisen tapaan. Ja kolmanneksi yhteys Korkeampaan Todellisuuteen (kutsu sitä miksi haluat, jos haluat): luottamus suurempaan viisauteen, tukeen ja ohjaukseen, ja tämän valtavan luovan energian aistiminen kaikessa.

 

Olen saanut ja oppinut matkallani valtavasti, ja kaikesta siitä ammentaen haluan tukea myös sinun matkaasi kohti vahvempaa yhteyttä parhaan osaamiseni mukaan. Matka jatkuu toki itsellänikin koko ajan yhä vain uusiin ulottuvuuksiin, sillä valmiiksi ei tässä elämänkoulussa koskaan tule - sehän reissusta niin loputtoman kiehtovan tekeekin!

Ääni ja musiikki matkallani

Musiikki on kuulunut elämääni aivan pikkutytöstä lähtien: lauloin jo ennen kuin osasin puhua enkä ole tähän päivään mennessä lopettanut. Olen laulanut erilaisissa kuoroissa ja vokaaliyhtyeissä koko elämäni, ja niiden puitteissa päässyt tekemään ja kokemaan musiikkia yhdessä monien huippumuusikoiden kanssa. Pianonsoiton aloitin 5-vuotiaana ja opiskelin sitä sittemmin myös Sibelius-Akatemian nuorisokoulutuksessa sekä solistisella osastolla, kunnes jätin opintoni kesken todettuani, ettei solistinen esittävän säveltaiteen kulttuuri tunnu minulle oikealta tavalta lähestyä musiikkia. 

 

Olen intuitiivisesti aina tunnistanut äänen valtavan voiman ja sisimmässäni tiennyt, että musiikin perimmäinen tarkoitus ei ole sen esittäminen ja siitä nauttiminen (vaikka tälläkin on toki tärkeä roolinsa) vaan erityisesti sen potentiaali muuttaa meitä sisäisesti: avata ja tasapainottaa, ja auttaa löytämään se sisäinen tila mistä kaikki ääni lähtee ja mihin se palaa - hiljaisuus. Itselleni musiikki on ollut aina suorin yhteys syvempään osaan minua, muihin ihmisiin ja koko maailmankaikkeuteen. Ja erityisesti oma ääneni on luultavasti ollut läheisin ja todellisin tapa ilmentää todellista olemustani, ilmaisten suoraan sen mikä minussa on aidointa. 

IMG_6988_edited_edited.jpg

Tämä sisäinen tiedon kipinäni syttyi toden teolla palamaan henkisen heräämiseni yhteydessä joitakin vuosia sitten, ja käynnisti itselleni varsin käänteentekevän prosessin, jonka myötä äänen ja musiikin todellinen, huomattavasti syvempi ja kokonaisvaltaisempi luonne alkoi avautua vauhdilla. Tajusin yhtäkkiä miten paljon suuremmasta asiasta näissä on kyse kuin ikinä olin ymmärtänytkään. Tuntui kuin olisin saapunut vihdoin kotiin. Olin löytänyt äänen ja musiikin henkisen ulottuvuuden. 

Olen opiskellut transformatiivista äänenkäyttöä Kaliforniassa (CIIS San Francisco, 2016-2017) monien alan pioneerien johdolla. Osana kokonaisuutta ovat olleet harmonisesti värähtelevät soittimet, joita usein käytän työskennellessäni äänen kanssa, esimerkkeinä harppu, ääniraudat, shruti box, erilaiset perkussioinstrumentit sekä tiibetiläiset- ja kristallikulhot. Pääasiallinen instrumenttini on kuitenkin ihmisääni, mihin olen jatkuvasti syventänyt suhdettani mm. opiskelemalla äänijoogaa (Yoga of the Voice) Silvia Nakkachin johdolla sekä vanhaa intialaista musiikkia Dhrupadia (äänijoogaperinnettä sekin) intialaisen mestarin Uday Bhawalkarin johdolla. 

 

Ääni on ollut suurin opettajani. Se on opettanut kuuntelemaan syvemmin ja toiminut lempeänä oppaana matkalla kohti autenttista itseäni, auttaen kulkemaan ohi kiireisen mieleni paikkaan missä elämän kokeminen täydesti ja aidosti on mahdollista. Ääni on auttanut ilmaisemaan asioita, joita sanat eivät tavoita - asioita joita mieleni tuskin edes tunnistaa. Se on puhdistanut sisäisesti ja luonut tilaa, johon uusia asioita on voinut saapua. Äänen kanssa työskentely auttaa minua kokemaan rauhaa, iloa, elinvoimaa ja luottamusta. Se tuo minut takaisin kotiin sisäiseen hiljaisuuteen aina kun olen hukannut itseni maailman melskeeseen. Uskonkin, että ääni voimakkaana itsetuntemuksen ja eheytymisen työkaluna on ehkä yksi aikamme parhaiten varjelluista salaisuuksista, ja haluan ehdottomasti tehdä parhaani, jotta sen hyödyt saadaan laajemmin ihmisten käyttöön.

Lue täältä lisää siitä miten uudenlainen lähestymistapa laulamiseen muutti elämäni.

Koulutus

KTM

Helsingin Kauppakorkeakoulu, 1998-2004

Lisätietoa: LinkedIn

 

Certificate in Sound, Voice and Music in the Healing Arts

California Institute of Integral Studies, San Francisco, 2016-2017

Innovatiivinen koulutusohjelma (tiettävästi ainoa laatuaan akkreditoidun yliopiston tarjoamana) joka lähestyy laajasti ääntä ja musiikkia niiden terapeuttisten, eheyttävien ominaisuuksien näkökulmasta. Koulutusohjelma perustuu monien perinteiden, kulttuurien ja lähestymistapojen integroimiseen, yhdistellen ennakkoluulottomasti teoriaa ja käytäntöä, tieteellistä tutkimusta, syvempää inhimillistä tietämystä ja perinneviisautta.

 

Kouluttajina alan pioneereja ympäri maailmaa, esim.

 • Silvia Nakkach, MA, MMT, vokalisti, Vox Mundi Schoolin perustaja ja johtaja

 • John Beaulieu, N.D., PhD., äänirautojen terapeuttisen käytön ja tutkimuksen pioneeri, Biosonics Enterprises'n perustaja

 • Pat Moffitt Cook, PhD, musiikkiterapeutti, Open Ear Centerin perustaja ja johtaja

 • Thomas Amelio, senior mantra teacher, New York Open Center

 • Glen Velez, Grammy-palkittu modernin kehärumpuliikkeen alullepanija

 • Christine Stevens, MSW, MT-BC, MA, perkussionisti rauhan puolesta, UpBeat Drum Circles'n perustaja

 • Alan Turry, DA, NRMT, musiikkiterapeutti, New York Universityn Nordoff-Robbins Centerin johtaja

 • Tenzin Wangyal Rinpoche, Tibetin Bön-tradition opettaja, Ligmincha Instituten perustaja ja henkinen johtaja

 

Henkinen valmentaja

HIMA Happiness Henkisen valmentajan koulutusohjelma, 2019-2020

Reiki-hoitaja, taso II / Okuden

Helsinki Healing Arts Center, 2021

FMH (Full Mesa Holder)

Llankay-Munay-Yachay School of Shamanism, 2021

Muita tärkeitä opintoja 

Henkisen astrologian koulutusohjelma

Smiling Stars / Erkki Lehtiranta, 2020-2021

Uwaysi system for self-realization

Shaykh Burhanuddin & Hajjah Hamidah Torres von Drechsel,

2020-2023

Työ- ja organisaatiopsykologian perusopinnot

Helsingin kesäyliopisto ja Itä-Suomen yliopisto, 2020

Positive Psychology Practitioner -koulutusohjelma

Helsingin kesäyliopisto ja Joylla, 2019

Dhrupad-opintoja Pt Uday Bhawalkarin johdolla

Intiassa helmikuussa 2019 ja tammikuussa 2020

Dhrupad Summer School, Iso-Britannia, elokuu 2019

Useita periodeja verkon kautta vuosina 2020-2022

Vox Mundi Yoga of the Voice 

Santa Cruz, Kalifornia, heinäkuu 2018

Inhimillinen Henkinen Tie -koulutusohjelma, 2015-2017.

Sibelius-Akatemian nuorisokoulutus ja solistinen osasto 1996-1999.

Yoga with _vitaminwellsuomi, _juliaflows
Ääni hyvinvoinnin työkaluna-15.png

Supervoimana oma ääni - 5 käytännön vinkkiä

Ota yhteyttä

anna @ soundconnection.fi
+358 50 5211834

 • Facebook
 • Instagram
 • YouTube
14.png

Liity Sisäpiiriin

Ilmaisia vinkkejä, pohdintoja, harjoituksia...sekä ensimmäisten joukossa tietoa uusista tapahtumista ja valmennuksista. 

bottom of page