BLOGI

Harmonia...ja sen salaisuus

May 07, 2024

Kuvitellaanpa, että sinulla on kädessäsi taikasauva, jolla voit taikoa omaan elämääsi minkä tahansa asian. Aivan mitä tahansa!

Ota sitten yhteys sydämeesi ja kysy mitä haluaisit taikoa. Mikä on se asia, jota kaikkein eniten sisimmässäsi kaipaat?

Sisäinen rauha? Turva? Itsevarmuus? Oman näköinen elämä? Elinvoima?  

 

Tässä muutama kaipuu, jonka olen usein kuullut mainittavan. Ja kaikki ovatkin ehdottomasti kukoistavan elämän elementtejä. Aivan jokainen.

 

Ja huomaatko miten jokaisen niistä taustalta löytyy yksi yhteinen nimittäjä?

 

Harmonia.

 

Se mitä kaikkein eniten niin omaan elämäämme kuin maailmaan kaipaamme on harmonia. Sopusointu. Oikeanlainen, kaunis suhde asioiden välillä.

 

Sillä harmonian myötä laskeutuu sisäinen rauha ja tasapaino.

Harmoniassa elämäsi näyttää ja etenkin tuntuu omaltasi.

Voit kokea varmuutta siitä kuka ja missä olet.

Elinvoima virtaa olemuksessasi.

Voit kokea olevasi turvassa.

Enkä nyt tietenkään tarkoita vain pintapuolista, toiminnan tason harmoniaa...kuten tasapainoa työn ja vapaa-ajan välillä ja ystävällismielisiä ihmissuhteita. Kyse on paljon syvemmästä, perustavaa laatua olevasta asiasta.

 
 
 

Mitä harmonia siis oikeastaan tarkoittaa?

 

Jos käytämme musiikin termejä, harmonia tarkoittaa sitä, että jokin ääni on sopusoinnussa toisen äänen kanssa. Oikeanlaisessa suhteessa. Jolloin äänet soivat yhdessä kauniisti.

 

Harmonista sointia kuunnellessa olemuksesi rentoutuu...ja voit vain huokaista aaaaaah.

 

Laajemmin energian termein saman asian voisi ilmaista näin: harmonia kahden asian välille syntyy kun ne värähtelevät taajuuksilla, jotka ovat oikeanlaisessa, luonnollisessa suhteessa toisiinsa.  

 

Vaikka siis syvä harmonia omassa elämässäsi saattaisi tuntua vielä kaukaiselta tavoitteelta, kyse ei ole missään määrin utopistisesta olotilasta.

 

Harmonia on olemassaolon perusasetus. Luonnollinen olotilamme.  

 

Maailmankaikkeuden sinfonian on tarkoitus soida kauniisti!

 

Siksi olemuksemme luontaisesti hakeutuu kohti harmoniaa....kaipaa sitä...haluaa mennä siihen suuntaan. Ja kun tilamme on epäharmoninen, koemme (tietoisesti tai tiedostamatta) jonkin olevan pielessä. “Epävireessä”. Kauneus ja sujuvuus on silloin kadoksissa, sillä epäharmonia edustaa ristiriitaa ja rumuutta, ja on jatkuessaan tuhoavaa.

 

Katso vaikka mitä dissnonanssi ihmisen ja luonnon välillä saa aikaan! Luonto värähtelee kyllä harmoniassa Olemassaolon kanssa, mutta me ihmiset olemme ajautuneet epävireeseen, soittelemaan soraääniä paremman kerran. Tuloksena on kakofonia, joka ei varmastikaan miellytä kenenkään korvaa.

 

Ja samalla sisimpämme huutaa harmoniaa!

 

Ennenkaikkea harmoniaa suhteessa Olemassaolon perusääneen ja oman sielumme ääneen…mutta myös suhteessa koko muuhun luomakuntaan ja kanssaihmisiin.

 
 

Miksi harmonian tavoittaminen sitten tuntuu olevan meille ihmisille niin vaikeaa?

 

Mietipä tätä musiikin kautta: jos olet koskaan laulanut kuorossa, tiedät uskoakseni oikein hyvin mihin perustuu se, että yksittäiset äänet ja eri stemmat saadaan soimaan keskenään, oikeassa vireessä, hyvässä harmoniassa.

 

Aivan! Se perustuu kuunteluun.

 

Kaksi ääntä voivat hakeutua harmoniaan keskenään vain kuuntelemalla toisiaan. Jos siis haluat soida harmonisesti minkä tahansa kokonaisuuden kanssa, sinun on ensin pystyttävä kuuntelemaan sen ääntä...sen värähtelyä...sen musiikkia. Vain näin voit virittää oman äänesi oikealle taajuudelle.

 

Enkä nyt tarkoita tällä tavanomaista, korviin rajoittuvaa kuuntelua, vaan syvää kuuntelua; kuuntelua, joka tapahtuu myös korvin kuulumattomilla tasoilla. (Siitä voit halutessasi lukea lisää tästä toisesta kirjoituksestani)

  

Mikäli haluamme virittää itsemme harmoniaan toisen ihmisen kanssa, meidän on kuunneltava syvästi sydämellämme koko hänen sointiaan. 

 

Mikäli haluamme virittää itsemme harmoniaan Äiti Maan kanssa, meidän on kuunneltava sen musiikkia; sen viestejä, sen viisautta.  

 

Mikäli haluamme virittää itsemme ja elämämme harmoniaan sielumme ja Todellisen Itsen kanssa, meidän on kuunneltava syvästi sydämemme Totuutta.

 
Valitettavasti me ihmiset vain emme oikein osaa kuunnella.
 

Eikä mikään ihme. Nykymaailman keinotekoinen, joka paikkaan tunkeva korkean sykkeen musiikki on vallannut elämämme ja turruttanut aistimme (ulkoiset ja sisäiset). Miten siis voisimme virittää itsemme muuhun kuin tuohon läpitunkevaan meteliin? Emmehän kuule todellisuuden hienovaraisemmasta soinnista juuri mitään. Niin moni on jo unohtanut että muuta musiikkia onkaan!

 

Moni on unohtanut Elämän täydellisesti soivan sinfonian!

 

Voidaksemme herkistää kykyämme kuunnella meidän onkin irrottauduttava aistien turruttamisesta ja hiljennyttävä. Viritettävä olemuksemme sille kanavalle, jolla kuuleminen on ylipäätään mahdollista. Harjoiteltava sitä mitä todellinen kuuntelu oikeastaan on.

 
Tähän tähtää transformatiivinen, holistinen äänenkäyttö; kuuntelukykymme kehittämiseen. Olemuksemme virittämiseen äänen avulla sellaiselle taajuudelle, jolla voimme soida harmoniassa Elämän kanssa.
 

Monet suuret henkiset perinteet pitävätkin juuri äänenkäyttöä kaikkein korkeimpana menetelmänä; suorimpana reittinä kohti harmoniaa. Sanotaan, että ääni ja musiikki voivat nostaa sielumme kohti kotia paremmin kuin mikään muu tässä maailmassa.

 

Erityisen kauniiksi, monipuoliseksi ja organisoiduksi äänen hyödyntämisen tässä tarkoituksessa on kehittänyt Intian joogaperinne.

 

Äänijoogaa voidaankin perustellusti pitää transformatiivisen äänenkäytön kruunujalokivenä; perinteenä, joka laajuudessaan, syvyydessään ja käytännöllisyydessään on vienyt äänen hyödyntämisen korkeimpana henkisenä menetelmänä kaikkein pisimmälle.  

 

Mikäli siis taikasauvasi heiluisi mielellään johonkin harmoniaan liittyvään suuntaan, tätä perinnettä tuskin kannata jättää huomiotta! Sen työkalut ovat uskoakseni meille ihmiskuntana lahjaksi annettu ja jokainen joka kutsun kuulee, voi lahjan vastaanottaa ja käyttää sitä paitsi oman korkeimman päämääränsä saavuttamiseksi, myös koko luomakunnan korkeimmaksi parhaaksi.

 

Tätä tarkoitusta varten olen rakentanut verkkokurssin “Äänijoogan mystinen maailma”. Se on 13 viikon kokonaisuus, jonka aikana tulet oppimaan äänijoogan historiasta, filosofiasta, käytännöistä ja käsitteistä, ja sen neljästä eri lähestymistavasta. Ja ennenkaikkea saat käyttöösi 10 mystisen voimakasta työkalua, joilla virittää itseäsi harmoniaan Elämän energian kanssa. 

 
 

- Anna

 

(julkaistu alunperin 14.8.2023)

 

 

TILAA ILMAINEN OPAS "SUPERVOIMANA OMA √Ą√ĄNI"

Saat viisi käytännön vinkkiä, joiden avulla voit alkaa hyödyntämään oman äänesi transformatiivista voimaa elämässäsi ja tehdä äänestäsi lopulta huikean hyvinvointiasi tukevan työkalun.

Tietosi ovat turvassa!